Voeg je zaak toeContacteer onsCheck onze blog
Belgische Webshops
Eerlijk vlees kopen rechtstreeks bij de boer

Eerlijk vlees kopen rechtstreeks bij de boer

Weet jij exact waar het stukje vlees op je bord vandaan komt? Bij veel mensen is dat niet het geval. We weten meestal niet wat ermee gebeurd is en hoe het dier werd behandeld. Wil je daar iets aan veranderen? Wil je eerlijk en duurzaam gekweekt vlees? Dan kun je overstappen op een oude traditie: eerlijk vlees kopen, direct bij de boer. Bij Time To Meat is dit het concept. Lees hier meer over hun eerlijke aanpak.

Het concept van Time To Meat

In de boerderij van Time To Meat kweken ze de runderen op het ritme van de seizoenen. Hierdoor kunnen ze regelmatig een dier presenteren voor slachting en verkoop. Daarna krijgen mensen de kans om in te tekenen op het dier en dus een deel van het dier te bestellen. Pas als het dier 100% verkocht is en er dus gegarandeerd geen verspilling is, slacht men het dier.

wagyu vlees kopen

Voordelen van eerlijk hoevevlees

  • De dieren worden niet onnodig geslacht. Niet genoeg vraag naar het vlees staat gelijk aan geen slachting bij de boeren van Time To Meat.
  • Het vlees komt niet op de afvalberg terecht. Er is geen onzekerheid over of het vlees al dan wel of niet verkocht zal raken. In supermarkten maken ze schattingen van hoeveel vlees de klanten zullen kopen. Die schattingen stemmen natuurlijk niet altijd overeen met de realiteit. Het niet-verkochte vlees komt dan bij het afval terecht.
  • De dieren hebben een mooier leven en moeten niet per duizend in een veel te kleine boerderij leven. De boeren kweken de dieren op het ritme van de seizoenen en volgens de vraag van de klanten.
  • Bij eerlijk en duurzaam vlees hoef je niet bang te zijn voor allerlei medicatie en stoffen die het dier sneller laten groeien, die dan in jouw vlees terecht komen. De dieren groeien naargelang hun leeftijd.

Wagyu rund

Op haar boerderij kweekt Eline Wagyu runderen. Het is een Japans runderras dat bekend is voor zijn smaakvolle, zeer exclusieve vlees. In het land van oorsprong meet men er zelfs keizerlijke allures aan toe. Het vlees bevat een uitzonderlijk vetgehalte. Het zijn gezonde vetten die een cholesterolverlagend effect hebben. Het resultaat? Extra mals vlees met een hoge graad aan marmering.

Wil je eerlijk vlees kopen direct bij de boer? Het is mogelijk, zelfs van bij jou thuis. Bij Time To Meat kun je vleespakketten bestellen die, nadat het rund helemaal verkocht is, aan huis worden geleverd.