Voeg je zaak toeContacteer onsCheck onze blog
Belgische Webshops
Met fietstrainers indoor sporten

Met fietstrainers indoor sporten

Dol op je fiets? Tijdens deze lange dagen in quarantaine kun je niet sporten zoals je altijd al gewend was. Door Covid-19 wordt het aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en enkel voor essentiële redenen je huis te verlaten. Je mag uiteraard wel nog gaan fietsen, maar je kunt het ook thuis doen, dankzij fietstrainers. Het is veiliger (en dat is wel mooi meegenomen nu, want je wil liever niet in het ziekenhuis belanden, toch?) en je kunt niet lek rijden. De fietsrollen zijn bovendien niet enkel nu handig, bij slecht weer en hevige winden kun je dan ook nog steeds fietsen zonder naar buiten te moeten.

Tips om binnen sporten aangenamer te maken

Thuis heb je alles bij de hand en kun je het jezelf zo aangenaam mogelijk maken om er te sporten. Binnen fietsen op rollen is niet hetzelfde als buiten in de open lucht en tussen mooie landschappen. Je kunt het jezelf wel veel aangenamer maken door je favoriete muziek op de achtergrond te laten afspelen. Of wat dacht je van podcasts? Of je plaatst je fietstrainer voor de tv en volgt mee met een echte koers alsof je er zelf bij bent. Zet alvast een lekker drankje klaar voor als je klaar bent met sporten als beloning (of laat iemand anders dat voor je doen).

fietsrollen

Opgelet bij binnen sporten

Kies zorgvuldig een kamer uit waar je kan binnen sporten. Let erop dat de kamer goed verlucht kan worden en dat er geen verschijnselen zijn van vocht. Een te vochtige kamer zorgt voor een slechte luchtkwaliteit. Niet de beste keuze dus om in te sporten. Een kamer met veel ventilatie is een must.

Zonder moeite

Het enige voorbereidende werk dat je hebt is jouw fietstrainer klaarzetten, je fiets te nemen en een sportieve outfit aan te trekken. Je hoeft niet na te denken over zaken die je moet meenemen voor op je fietstocht, want alles wat je nodig hebt ligt meestal al in huis. Als je binnen traint, hoef je je ook geen zorgen te maken over het weer buiten. Waait of regent het te hard? Geen probleem, want je kunt nog steeds binnen fietsen op jouw fietsrollen. En je fiets schoonmaken na je training? Kun je ook gewoon skippen. Weer wat tijd bespaard! Je kunt makkelijk en snel online fietstrainers en accessoires kopen bij Van Eyck Sport.

Met fietstrainers heb je misschien niet 100% het gevoel dat je een echte fietstocht hebt gemaakt, maar het is een mooi en goed alternatief. Door fietsrollen in huis te hebben moet je niet onnodig naar buiten en kun je toch blijven sporten.