Voeg je zaak toeContacteer onsCheck onze blog
Belgische Webshops
Webshops België: waarom lokaal online shoppen?

Webshops België: waarom lokaal online shoppen?

“Winkelhieren” werd het woord van het jaar 2019. Het was een campagne van UNIZO om lokaal winkelen te promoten. Nu, door Covid-19, is het belangrijker dan ooit om bij lokale bedrijven en winkels te shoppen, offline én online. Ben je op zoek naar toffe webwinkels uit België? Webshops te over! Nee, je hoeft niet meteen naar buitenlandse webshops te gaan om toffe producten te vinden. Ook online kun je de lokale, Belgische handelaar steunen. Lees hier meer over het belang van lokaal shoppen en ontdek hippe webshops België!

lokaal online shoppen: webshops België

Belang van lokaal shoppen

  • Goed voor de economie.
    Als je producten koopt bij een lokale handelaar investeer je in de Belgische economie en zorg je ervoor dat jouw geld in het land blijft circuleren.
  • Meer werkgelegenheid.
    Hoe meer je jouw geld lokaal spendeert, hoe meer lokale winkels er kunnen blijven bestaan en geopend worden. Meer winkels zorgen dan automatisch voor meer jobs en werkgelegenheid.
  • Betere kwaliteit en service.
    Shop je bij de webshop van de lokale handelaar waar je anders ook af en toe binnenspringt, dan ben je geen nummer, maar een persoon. Ook wanneer er een defect is aan jouw besteld item, hoef je het niet meteen naar de andere kant van de wereld te sturen, maar kun je terecht bij de lokale handelaar of in eigen land.

levering webshops België

Hippe webshops België

De online wereld is van alles voorzien. Alles kan tot aan jouw deur geleverd worden, van een mooi boeket bloemen tot een pakket met vlees. Veel lokale ondernemers doen hun best om online actief te zijn en zoveel mogelijk producten aan huis te leveren. Steun hen door online bij hen te shoppen. Ontdek hier onze vijf favoriete, hippe webshops.

1) Foodbag

Foodbag is een op-en-top Belgisch bedrijf dat steeds op zoek gaat naar leveranciers binnen de landsgrenzen. Ze leveren wekelijks maaltijdboxen aan huis met allerlei verse ingrediënten en originele recepten. Hun menu’s variëren van unieke smaakcombinaties tot Belgische klassiekers. Met de recepten maak je keer op keer gezonde en lekkere maaltijden makkelijk klaar.

2) Time To Meat

Om bewuster te kunnen genieten van vlees heeft Time to Meat een oude traditie nieuw leven ingeblazen. De boer kweekt, slacht en verdeelt. Op het ritme van de seizoenen worden de runderen gekweekt waardoor Time to Meat op regelmatige basis een rund kan presenteren. Eens er voldoende mensen hebben ingetekend en het dier volledig is verkocht, wordt het rund geslacht. Het deel van de koe dat je bestelde, wordt daarna bij jou thuis geleverd.

3) Domus Florum

Domus Florum is een bloemenatelier waar dagverse seizoensbloemen de specialiteit zijn. Je kunt er terecht voor mooie boeketten, huwelijksdecoratie, bloemen voor feestjes, rouwwerk en zoveel meer. Je kunt de fleurige bloemen bij jou thuis laten leveren in regio Aalst.

4) JBC

Bij JBC vind je kledij voor het hele gezin. Je kunt er een hele outfit samenstellen: van de leukste accessoires tot sneakers, laarzen, sandalen en teenslippers. Shop online op de Belgische webshop en ontdek alle kinderkleding, dameskleding en herenkleding.

5) Intdialect

Bij Intdialect vind je eerlijke, kwalitatieve T-shirts en sweaters met opschriften in ‘t dialect. Ben je trots op de stad waar je woont of je afkomst? Dan kan je daarmee uitpakken met een sweater of T-shirt. Naast plaatsnamen in het dialect vind je er ook kleding met dialectische woordenschat. Gralèk plezant!

Webshops België kunnen jouw steun gebruiken. Op zoek naar webshops? Wij maakten alvast een lijst waarop je makkelijk de beste webshops van België kunt vinden.

 

P.S.: Wil je als handelaar zelf een webshop starten? Dan ben je bij Green Bananas aan het juiste adres.