Voeg je zaak toeContacteer onsCheck onze blog
Belgische Webshops
Zelf je fiets onderhouden

Zelf je fiets onderhouden

Je kunt niet altijd onmiddellijk bij de fietsenmaker terecht wanneer er een mankement is aan je fiets. Soms gaat het om iets heel kleins en ben je direct je fiets voor een paar dagen kwijt. Zelf je fiets onderhouden zou in zo’n situaties het makkelijkst zijn. Maar wat heb je daarvoor nodig en hoe begin je eraan? Lees hier de voor- en nadelen en wat je alvast in huis moet halen.

Voordelen

  • Je bespaart tijd en geld. Als je zelf de onderdelen aankoopt, kun je vaak op zoek gaan naar een goedkoop alternatief om zo je eigen kosten te bepalen en ze zo laag mogelijk te houden. Je bespaart veel tijd door niet naar de fietsenmaker te moeten rijden en jouw fiets daar een aantal dagen achter te moeten laten.
  • Je leert je fiets beter kennen. Als je weet waar de problemen zitten en hoe je ze moet oplossen, kun je altijd alles repareren, zelfs als je pech hebt op de weg.
  • Je kunt makkelijk alle onderdelen online vinden en bij je thuis laten leveren. Kijk maar eens op de website van Van Eyck Sport.
  • Online kun je alles leren. Het internet staat vol met tutorials en uitleg over hoe je jouw fiets kunt herstellen.
  • Voor kleine mankementen kost het jou minder moeite om het gewoon even zelf te repareren dan naar de fietsenmaker te gaan.

Onderdelen zelf je fiets onderhouden

Nadelen

  • Als je totaal geen verstand hebt van fietsen of je bent helemaal niet handig, dan zul je misschien geen tijd besparen door je fiets zelf te repareren.
  • Het kan zijn dat je speciaal gereedschap moet aankopen en dat het je uiteindelijk meer kost dan bij de fietsenmaker. Eens je het gereedschap hebt, kun je er natuurlijk wel een tijdje mee verder.
  • Je moet er zelf tijd en werk in steken. Ja, vieze handen horen daar ook bij.

Wat moet je in huis hebben?

Onderdelen hoef je niet onnodig in huis te hebben. Het mag, maar het hoeft niet. Je kunt onderdelen namelijk altijd makkelijk en snel bestellen wanneer je precies weet wat je nodig hebt. Een aantal spullen die wel handig zijn om in huis te hebben zijn wat onderhoudsmiddelen voor je fiets. Zo is het goed als je standaard lagervetten, smeermiddelen, montagepasta, schoonmaakmiddelen en tools zoals een gereedschapsset in huis hebt.

Zelf je fiets onderhouden kan je veel tijd en geld uitsparen. Als je een echte fietsliefhebber bent, dan kan het sleutelen aan je fiets ook gewoon heel leuk zijn. Daarnaast kun je online snel en makkelijk fietsonderdelen en onderhoudsmiddelen kopen.